Ohjeita kotimuuttoa varten

Muutto on aina stressaavaa, mutta suurempikin muutto tuntuu sujuvan paremmin, kun seuraavat asiat on otettu huomioon:

-asianmukaiset suojaus- ja pakkausmateriaalit

-hyvin valmisteltu pakkaus

-purkamista ja kasaamista vaativat kalusteet

-lattioiden ja irtaimiston asianmukainen suojaaminen

-riittävä määrä muuttolaatikoita

-riittävän kokoinen muuttoryhmä

Laatikot määrän mukaan:

Oleellisin asia on muuttolaatikot. Movecon vuokraa kahta eri kokoista muuttolaatikkoa. Keskimääräinen muuttolaatikoiden määrä: (1 ltk = n. 1 hyllymetri kirjoja)

1- 2 h + k = 20 - 40 muuttolaatikkoa, 3 - 4 h + k = 40 - 80 muuttolaatikkoa, 5 h + k = 80 - muuttolaatikkoa.

Tilaa autolle ja kantamiselle

Muuttoautolle on hyvä varata riittävästi tilaa viimeistään muuttoa edeltävänä päivänä varsinkin, jos piha- alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen nopeuttaa toimenpidettä huomattavasti. Lisäksi helppo muuttaminen on hauskempaa.

Lattioiden ja seinien suojaus

Lattiat ja osittain myös seinät kannattaa suojata esim. suojapahvilla tai muulla vastaavalla tuotteella.

Olkaa erityisen tarkkoja lattian ja seinien suojauksesta varsinkin silloin kun muutatte vasta valmistuneeseen kotiin.

Lattioiden ja seinien suojaus on aina asiakkaan vastuulla, ellei siitä ole tehty meille erikseen toimeksiantoa.

Lisämuuttovakuutus

Mikäli haluatte vakuuttaa koko irtaimiston tai yhden arvokkaan esineen, niin kysykää tästä lisää vakuutusyhtiöltänne.

MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMINEN

Taulut, peilit jne. pakataan hyvin esim. ilmakupla - tai voimakuplamuoviin tai pahvisiin laatikoihin jotka soveltuvat esineen pakkaamiseen. Pakkauksen päälle kirjoitetaan selkeästi merkintä "varovasti" tai "särkyvää".

Astiat, posliinit, koriste-esineet yms. suojataan hyvin pakkauspaperilla (sanomalehdillä) ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin.

Kattokruunut ja kookkaat kattovalaisimet johtoineen tulee pakata kupla - tai suojamuoviin. Muovista tehdään valaisimen ympärille umpinainen suojahuppu, joka teipataan huolellisesti kiinni. Valaisimen ripustuskoukku jätetään näkyviin.

Kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet suojataan hyvin esim. kuplamuovilla, voimakuplamuovilla tai aaltopahvilla.

Tyynyt, täkit, peitot yms. pakataan tukeviin muovisäkkeihin. Säkkien suut teipataan hyvin muovisella pakkausteipillä.

Patjat, runkopatjat ja sohvat yms. suojataan esim. suojamuovilla tai käsikiristekalvolla likaantumisen estämiseksi.

Vaatepuilla olevat vaatteet pakataan tukeviin muovisäkkeihin n. viisi henkaria/ säkki, säkkien suut teipataan hyvin kiinni ja henkarien koukut jätetään näkyviin.

Lipastojen, kaappien jne. ovet ja vetolaatikot lukitaan jos saa. Ovet ja vetolaatikot teipataan muovisella pakkausteipillä(ei ilmastointiteippiä), vähän ennen muuttoauton saapumista.

Huom! Pakkausteippi on syytä poistaa heti muuton jälkeen, ettei se liimaannu kiinni kalusteeseen ja vaurioita mahdollisesti sen pintaa.

Kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista, hyllyiltä jne. pakataan muuttolaatikoihin.

Vältä pusseja ja nyssäköitä. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita. Niiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti ja tilat saadaan hyödynnettyä huomattavasti tehokkaammin, mikä on asiakkaan etu!

Viherkasvit ja kukat suojataan esim. muovisukalla tai vastaavalla suojahupulla. Movecon ei vastaa kuljetettujen kasvien paleltumisesta.

Sähkölaitteiden on talviaikaan annettava lämmetä huoneenlämpötilaan ennen päälle kytkemistä.

Pesukoneen rummun tulee olla kiinnitettynä ennen siirtoa (ohjeet löytyvät pesukoneen ohjekirjasta).

Myös kaikki kellarissa, varastoissa, vintillä, autotallissa jne. oleva irtain tavara pakataan muuttolaatikoihin. Muut tavarat suojataan, niputetaan ja merkitään valmiiksi muuttoa varten.

Muuttolaatikoiden oikea pakkaustapa: Muuttolaatikoita pakattaessa on huomioitava, ettei niitä pakata liian täyteen(kokeile kahta laatikkoa päällekäin, niin näet missä on hyvä raja). Mikäli laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, laatikot voi jättää lattialle vierekkäin. Muista suojata esineet hyvin! Helposti särkyvät esineet suojataan hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla ja pakataan tiiviisti muuttolaatikoihin. Huonekohtaisen "osoitteen" lisäksi laatikkoon on hyvä teipata merkintä "särkyvää".

Pakkausmerkinnät: Jokainen siirrettävä tavara merkitään selvästi: esim. leveään maalarinteippiin kirjoitetaan näkyvästi tussilla tavaran "osoite" eli huone, johon tavara siirretään uudessa kodissa (esim. makuuhuone "MH"; olohuone "OH" jne.) sekä tarvittaessa kerros. Muuttolaatikoiden merkinnät teipataan laatikoiden pitkälle sivulle.

Uuden kodin pohjakartta tulee olla näkyvillä teipattuna esim. oven pieleen, johon on merkitty vastaavat, laatikoissa olevat "osoitteet".

Jos kalusteiden paikat ovat jo tiedossa ja kalustussuunnitelma käy ilmi pohjakartasta, muuttomiehemme kantavat kalusteenne suoraan omille paikoilleen. Selkeät pakkausmerkinnät nopeuttavat muuttoa, eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa kodissa.

Ota yhteyttä lomakkeelta ja kysy lisää!